mita

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au finalizat cercetările într-o cauză având ca obiect săvârşirea  unor infracţiuni de luare de mită.

Acestea au fost efectuate de cadre didactice ale Facultăţii de Medicină şi ale Facultăţii de  Asistenţă Socială din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie Craiova.

Potrivit unui comunicat remis de Ministerul Public, anchetatorii au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor:

– FIRU DĂNUŢ (aflat sub control judiciar) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită;

– PETRICĂ CRISTINA  sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită;

– CERNEA DANIELA sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită;

– CHIRIGIU LIVIU – sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită;

– PURCARU ŞTEFANA OANA – sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită;

– ROŞU LUCICA – sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită.

În rechizitoriul întocmit în cauză procurorii au reţinut următoarea situaţia de fapt:

Inculpatul FIRU DĂNUŢ  (profesor universitar), în perioada ianuarie – iunie 2015, a pretins şi primit de la mai mulţi studenţi ai facultăţii de Moaşe şi Asistenţă socială şi ai Facultăţii de Medicină Dentară, sume de bani (cuprinse între 100 – 150 lei /student) de la studenţi pentru a-i promova la examenele susţinute la disciplinele pe care le preda.

De asemenea, inculpata ROŞU LUCICA, în calitate de profesor universitar, la aceeaşi universitate, a primit în cursul lunii iunie 2015 suma de 100 euro de la o studentă pentru a o promova la un examen.

Totodată, inculpata PETRICĂ CRISTINA , cadru didactic la aceeaşi universitate, a primit în perioada ianuarie – iulie 2015, de la mai mulţi studenţi, 2 perechi de cercei de aur (fiecare în valoare de 450 lei) şi produse cosmetice în valoare de 400 lei, pentru a-i promova la examenul de an.

În ceea ce o priveşte pe inculpata PURCARU ŞTEFANA OANA , din probatoriul administrat în cauză a rezultat că aceasta, tot în calitate de cadru didactic la universitatea menţionată, a primit la data de 05.02.2015 suma de 750 lei de la mai multe  studente, pentru a le promova la un examen programat în aceeaşi zi.

Totodată, probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că, inculpatul CHIRIGIU LIVIU, în calitate de profesor la aceeaşi universitate, a pretins şi primit în cursul lunii iunie 2014, de la 6 studenţi ,  câte 100 euro/student, pentru a-i declara promovaţi la un examen la una din disciplinele la care era titular.

 În cauză procurorii au dispus luarea măsurilor asiguratorii asupra sumelor de 33.508 lei,  9210 euro şi 205 USD, precum şi asupra mai multor bijuterii din aur, argint.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Tribunalului Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.