topic

Biserica nu s-a înțeles niciodată prea bine cu știința și în special cea catolică n-a avut o relație bună cu științele care au vrut să arate că mai este și altceva pe lume decât Dumnezeu. Recent, astronomul oficial al Vaticanului a admis că viața extraterestră ar putea exista.

În iulie, NASA a anunţat că a descoperit o planetă similară Pământului, deşi la o distanţă foarte mare de planeta noastră.

Prin ”similară” se înţelege că ar putea găzdui viaţă, iar asta i-a făcut pe oamenii de ştiinţă să spere că poate cândva un om ar putea ajunge acolo.

Pe cei de la Vatican i-a făcut să îşi lărgească orizonturile de toleranţă cu privire la viaţa extraterestră.

”Probabil că există viață acolo și probabil că există și o formă inteligentă, dar nu cred că îl vom întâlni vreodată pe domnul Spock acolo”, a afirmat Jose Funes, directorul Observatorului Vaticanului din Roma, conform AFP.

El nu s-a dezis însă de crezul instituției pe care o reprezintă.

”Descoperirea de viață inteligentă nu înseamnă însă că mai există un alt Iisus. Venirea pe Pământ a fiului lui Dumnezeu este un eveniment unic în istoria omenirii și a Universului”, a spus Funes.

Aceste afirmații vin la câteva sute de ani după ce Biserica Catolică a renegat dreptul cercetătorilor de a vedea dincolo de poveștile din Biblie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.