bus

Una dintre principalele probleme legate de maşinile electrice a fost eliminată de chinezii de la compania Zhuzhou Electric Locomotive: aceştia au găsit o soluţie de încărcare a autobuzelor electrice în doar 30 de secunde, în timp ce urcă şi coboară pasagerii.

Autobuzele sunt una dintre cele mai eficiente soluţii de reducere a traficului de suprafaţă în marile oraşe, însă au câteva inconveniente, legate în principal de consumul mare de carburant, dar şi de poluarea cu particule cancerigene cauzate de arderea motorinei. Autobuzele electrice, în schimb, prezintă dezavantajul greutăţii mult mai mari, din cauza acumulatorilor, cât şi al perioadei mari de încărcare a bateriilor 8-9 ore în medie.

Chinezii de la Zhuzhou Electric au găsit totuşi o soluţie, care permite autobuzelor electrice să se încarce în mai puţin de 30 de secunde, chiar în timp ce sunt în staţie şi aşteaptă ca pasagerii să coboare şi să urce în autobuz.

Sistemul, testat sub numele de TOSA şi în Europa, presupune montarea în staţii a unor încărcătoare de mare putere, acestea încărcând într-un timp foarte scurt bateriile autobuzului, care este dotat cu capacitori, iar nu cu baterii, aceasta fiind şi principala diferenţă faţă de sistemul european.

Autobuzul chinezesc este încărcat 100% în fiecare dintre cele 24 de staţii de pe traseul de 11 km pe care circulă vehiculul. Autonomia între încărcări e de circa 5 kilometri, dar distanţele între staţii sunt mult mai scurte, astfel încât autobuzul nu riscă niciodată să se oprească din cauza lipsei de curent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.