original

Vânătorii de comori din Florida au descoperit peste 350 de monede spaniole din aur, estimate la 4,5 milioane de dolari, pe epavele unui convoi de nave care s-au scufundat din cauza unei furtuni puternice, în urmă cu 300 de ani, în timp ce călătoreau din Cuba spre Spania, conform Reuters.

Cele 350 de monede din aur includ nouă piese foarte rare, cunoscute sub denumirea „escudo regali”, ce erau transportate pe acele nave pentru a fi dăruite regelui Spaniei, precizează Brent Brisben. Compania sa, 1715 Fleet-Queens Jeweles, deţine drepturile de exploatare a comorilor găsite pe epave.

În zilele noastre, sunt cunoscute doar 20 de astfel de monede care sunt mai vechi decât cei 9 escudo regali, a precizat Brent Brisben.

William Bartlett a făcut parte dintr-o echipă de trei persoane aflată la bordul vasului Capitana deţinut de Brent Brisben care a făcut această descoperire, în apele puţin adânci din apropiere de Vero Beach, Florida.

082019091141894052

Pe 30 iulie 1715, un uragan a împins un convoi de 11 galioane spaniole, încărcate cu comori, spre recifele East Cost din Florida, scufundându-le pe toate, în primele ore ale dimineţii următoare. În prezent, rămăşiţele acelor ambarcaţiuni sunt împrăştiate pe fundul mării pe o suprafaţă foarte mare.

Monedele găsite de William Bartlett fac parte dintr-o comoară extrem de valoroasă transportată de galioanele spaniole, care, în urma naufragiului, a fost divizată şi pierdută pe fundul oceanului.

William Bartlett a spus că nu caută comori pentru bani şi a refuzat să precizeze suma pe care o va primi în virtutea contractului pe care l-a semnat cu 1715 Fleet-Queens Jewels.

Vânătorii de comori precum William Bartlett lucrează de obicei pe baza unui contract încheiat cu această companie, care le oferă un anumit procent din valoarea comorilor descoperite, după ce statul Florida îşi primeşte impozitul de 20%.

Compania a cumpărat drepturile de custodie asupra bunurilor descoperite pe acea flotă scufundată de la moştenitorii renumitului vânător de comori Mel Fisher.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.