euro-stimulente

Peste 100 de persoane fizice din cele 313 selectate de ANAF în prima fază pentru verificarea fiscală au de justificat sume cuprinse între 1 milion de lei și 5 milioane lei. Aproape 50 de persoane au fost găsite cu diferențe nedeclarate de 5-10 milioane lei, iar 35 de persoane cu 10-20 milioane lei.

Astfel, 118 persoane fizice au fost depistate cu averi nejustificate între 1 si 5 milioane lei, 48 de persoane cu 5-10 milioane lei, 35 persoane fizice cu 10-20 milioane lei, iar 18 contribuabili trebuie să justifice sume de peste 20 milioane lei.

Aceste persoane trebuie să aducă justificări pentru diferența între alocările de fonduri precum cheltuieli, constituiri de depozite sau investiții dintr-o perioadă, din care au fost scăzute eventualele surse neimpozabile, și veniturile declarate în aceeași perioadă.

”Persoanele care prezintă risc de nedeclarare mai mic de 1 milion de lei au fost selectate, în cea mai mare parte, datorită faptului că sunt rude cu persoane încadrate în tranșele superioare de risc, selectarea făcându-se concomitent, potrivit prevederilor legale.”, potrivit comunicatului ANAF.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.