gara_de_nord_va_avea_chioscuri_de_epoca_dar_nu_si_acoperis_reparat1365078914_53075200

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a efectuat un control cu privire la condițiile de transport pe căile ferate, precum și a serviciilor de alimentație oferite consumatorilor .

Controlul a urmărit atât situația de pe peroane, din vagoane, cât și din unitățile de alimentație publică din incintă Gării de Nord, cât și a vagoanele restaurant.
Au fost controlate 6 garnituri de tren, de diferite ranguri, cu plecare din Gară de Nord, cu diferite destinații. Pentru aceste nereguli au fost aplicate sancțiuni în valoare de 100.000 lei și au fost aplicate măsuri complementare de remediere a deficiențelor.

Mai mult decât atât, ANPC a verificat un număr de 10 operatori economici care desfășurau activități de comerț cu produs alimentare și s-au aplicat 10 amenzi contravenționale, valoarea acestora însumând 71.000 lei.
De asemenea, au fost oprite definitiv de la comercializare 116 kg de produse alimentare în cantitate de 116 kg, 21 litri de băuturi răcoritoare, fiind produse nesigure și 50 kg de preparate culinare care nu aveau data limită de consum. Controlul s-a desfășurat și într-o farmacie aflată în Gară de Nord. Aceasta cormecializa produse farmaceutice (creme) expirate.
Reprezentanții ANPC a aplicat ancțiuni contravenționale în valoare totală de 171.000 lei pentru nereguli în domeniul protecției consumatorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.