gorghiu3

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat că liderii UNPR și PSD, Gabriel Oprea și Liviu Dragnea, au timp până marți, când este programată dezbaterea moțiunii de cenzură, să aleagă între binele public și egoismul politic de a rămâne la putere.

„Până mâine mai e suficient timp ca domnul Oprea, domnul Dragnea, alți lideri ai partidelor care susțin Guvernul Ponta să aleagă între binele public și egoismul politic de a rămâne la putere. Vom vedea până mâine care va fi opțiunea politică pe care o vor avea”, a precizat, luni, la Parlament, Alina Gorghiu.

Alina Gorghiu a reamintit că PNL organizează, marți dimineață, un miting în Parcul Izvor la care sunt așteptate aproximativ 10.000 de persoane care să susțină moțiunea de cenzură.

La rândul său, copreședintele PNL Vasile Blaga a subliniat că o regulă a politicii într-un stat democratic este să nu îți pui interesele personale deasupra intereselor țării.

„Politica la vârf într-un stat democratic are regulile ei scrise și nescrise. Prima dintre ele este că niciodată nu îți pui interesele personale deasupra intereselor țării, ci dimpotrivă. Nu s-a mai întâmplat într-un stat democratic ca un premier trimis în judecată să fie încă în funcție, să nu își dea demisia. Nu doresc răul nici celui mai aprig adversar politic al meu, dar nu despre asta este vorba. Este vorba că avem un prim-ministru trimis în judecată, care se încăpățânează să rămână în funcție”, a susținut Vasile Blaga.

Cei doi lideri liberali au precizat că discuții despre susținerea moțiunii de cenzură vor avea loc luni și cu alți lideri politici.

„O să mai avem o discuție cu domnul Kelemen Hunor astăzi, dar sunt sigur că dânșii vor vota moțiunea de cenzură. Poziția clară a UDMR ați văzut-o”, a menționat Vasile Blaga.

Moțiunea de cenzură numită „Alege între România și Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta!” a fost citită miercurea trecută în plenul reunit al Parlamentului, urmând să fie dezbătută și votată marți, 29 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.