alina-gorghiu

Alina Gorghiu a trimis o scrisoare membrilor Partidului Național Liberal pentru a le spune că, indiferent de vechimea sau poziţia din partid, le va prezenta periodic punctul de vedere privind acţiunea politică a PNL, explicându-le şi motivele moţiunii de cenzură.

„Mă adresez dumneavoastră, fiecărui membru al Partidului Naţional Liberal, indiferent de vechimea sau locul pe care îl ocupaţi în ierarhia internă de partid. Începând de astăzi vă voi prezenta, în mod periodic, punctul meu de vedere referitor la principalele momente politice care implică acţiunea politică a Partidului Naţional Liberal”, se precizează în scrisoarea citată de Mediafax.

Alina Gorghiu susține în document că viziunea sa este ca Partidul Naţional Liberal să facă o politică care să convingă oamenii că viitorul Guvern liberal va fi altfel decât actualul Executiv.

„Viziunea mea este că PNL trebuie să facă o politică bazată pe principii şi valori, care să convingă oamenii că viitorul guvern, cel liberal, va fi altfel decât actualul. Doar dacă reuşim acest lucru vom primi încrederea şi voturile lor”, menționează în scrisoare copreședintele PNL.

Alina Ghorghiu a scris și despre votul prin corespondenţă, susţinând că Partidul Social Democrat încearcă să inducă în eroare opinia publică şi trage de timp pentru a nu adopta această lege astfel încât să nu fie aplicată la viitoarele alegeri parlamentare.

„Un alt reper al ultimei perioade politice este subiectul votului prin corespondenţă pentru diaspora. (…) PSD încearcă să inducă din nou în eroare opinia publică din ţară şi din diaspora, fiindcă parlamentarii actualei puteri trag de timp pentru a nu adopta legea votului prin corespondenţă până la data de 1 noiembrie, generând astfel imposibilitatea aplicării acestui tip de vot la proximele alegeri parlamentare. (…) Am încercat să îi convingem pe parlamentarii puterii să sprijine adoptarea proiectului legislativ privind votul prin corespondenţă depus de PNL încă din luna martie. Am folosit în această luptă şi arma moţiunii de cenzură în prima sesiune parlamentară, în cursul lunii iunie în acest an”, le-a scris Alina Gorghiu membrilor partidului.

Alina Gorghiu a precizat şi că moţiunea de cenzură depusă de liberali a devenit o necesitate în momentul în care premierul a fost trimis în judecată şi PNL avea datoria publică şi morală să facă acest demers.

„Moţiunea de cenzură la adresa guvernului Ponta a fost de asemenea un moment politic important. Acest demers a devenit o necesitate în momentul în care problemele cu justiţia ale actualului premier s-au agravat prin trimiterea lui în judecată de către DNA. PNL avea datoria politică şi morală să reacţioneze la această situaţie care afectează grav credibilitatea României. Am oferit parlamentarilor din alte partide o şansă să facă un gest în interesul cetăţenilor. Românii au putut vedea cine sunt cei care sprijină cu adevărat interesul public şi cei care sprijină un personaj politic toxic şi expirat. Românii au înţeles că PNL le exprimă opţiunile şi le apără interesele”, le-a mai menționat în scrisoare membrilor liberali, Alina Gorghiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.