image-2014-07-23-17733122-70-alina-gorghiu

Alina Gorghiu, copreședintele PNL, apare în dosarul în care Mihai Vlasov, fostul președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României, a fost trimis în judecată pentru dare de mită.

Potrivit anchetatorilor, Gorghiu a fost audiată al DNA pentru a da explicații în legătură cu legea pe care ar fi semnat-o la comanda lui Vlasov. Legea avea ca scop trecerea Registrul Comerțului în subordinea Camerei de Comerț.

După finalizarea proiectului de act normativ inculpatul Mihail Vlasov a depus o muncă asiduă pentru influenţarea unor parlamentari din toată sfera politică în vederea semnării şi susţinerii respectivei iniţiative legislative. În special, influenţa s-a exercitat asupra parlamentarilor care au avut calitatea de arbitri în cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional (Florin Iordache, Alina Gorghiu şi Aurel Vainer), ori prin intermediul unor membri ai Camerei de Comerţ şi Industrie a României ori camerelor teritoriale (Andras Edler). De asemenea, Mihail Vlasov a iniţiat o campanie pentru obţinerea sprijinului politic în vederea adoptării proiectului normativ privind registratorul comercial”, precizează procurorii în rechizitoriu.

La data de 17.02.2015, martora Gorghiu Alina-Ştefania, deputat în Parlamentul României şi arbitru în cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional a declarat, că, la începutul anului 2013, a fost contactată de către deputatul Florin Iordache care i-a solicitat să semneze propunerea legislativă privind registratorii comerciali şi activitatea de înregistrare în Registrul Comerţului. Martora declară că nu şi-a pus problema cine a redactat acest proiect de lege, însă arată că acesta era un proiect asumat de formaţiunea politică din care face parte. Alina Gorghiu arată că nu a purtat discuţii cu deputatul Mircea Grosaru asupra acestei iniţiative legislative, însă s-a întâlnit cu acesta la Curtea de Arbitraj şi a presupus că a fost numit arbitru”, mai spun procurorii, despre audierea Alinei Gorghiu.

În același dosar apare și numele lui Victor Ponta. Potrivit procurorilor, Vlasov susținea că are sprijin necondiționat din partea unor persoane apropiate de premier.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.