young woman drinking with waterglass

Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Birmingham a relevat un element-cheie în diete, care accelerează procesul de slăbire.

Un pahar de apă, înainte de fiecară masă, îi ajută pe cei care vor să slăbească să scape mai rapid de kilogramele în plus, informează The Independent.

Studiul a fost realizat pe 84 de persoane obeze, pe o perioadă de 12 săptămâni, iar rezultatele au arătat că cei care au băut 50o de mililitri de apă înainte de fiecare masă au scăzut mai rapid în greutate.

Apa nu conține calorii și conferă o senzație de sațietate. Potrivit cercetătorilor, apa reduce senzația de foame și astfel te ajută să mănânci mai puțin. Deși același efect îl au și alte băuturi, spre deosebire de apă, acestea sunt bogate în calorii și nu sunt recomandate în cura de slăbire.

De asemenea, apa ajută stomacul să proceseze mâncarea mai repede și mai eficient și contribuie la eliminarea toxinelor din organism și la transportul nutrienților spre celule.

”Frumusețea acestei descoperiri stă în simplitatea ei. Dacă bei o cană mare de apă de trei ori pe zi, înainte de mesele principale, slăbești mai repede. Este o metodă care poate fi integrată cu ușurință în rutina noastră”, a spus Helen Parretti, lector la Universitatea din Birmingham.

Studiul va fi publicat și în jurnalul ”Obesity”, iar lectorul universitar spune că acesta va aduce ”o reală contribuție la sănătatea publică”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.