message-in-a-bottl_3413992b

Cel mai vechi mesaj găsit vreodată într-o sticlă plutind pe mare se crede că a fost recuperat după 108 de ani de la lansarea la apă, scrie indiatimes.com, conform Agerpres.

Marianne Winkler, lucrătoare poştală pensionară, a reperat sticla plutitoare aflându-se pe insula germană Amrum. Femeia a spus că recipientul din sticlă transparentă conţinea în interior o notă pe care se aflau doar cuvintele: ”Sparge sticla”.

”Soţul meu a încercat să scoată mesajul din sticlă, dar nu a existat nicio şansă, aşa că a trebuit să facem aşa cum scria în mesaj”, a povestit pensionara.

Când cuplul a despăturit nota, a găsit un mesaj în limbile engleză, germană şi olandeză, care cerea găsitorului să completeze unele informaţii despre locul şi momentul în care a găsit sticla, înainte de a o trimite la Asociaţia de biologie marină din Plymouth, Marea Britanie. Mesajul menţiona că cine va face acest lucru va fi răsplătit cu un şiling.

Personalul Asociaţiei de biologie marină a recunoscut că sticla a fost una dintre cele 1020 de sticle lansate în Marea Nordului între 1904 şi 1906, ca parte a unui proiect pentru a testa puterea curenţilor marini.

Asociaţia s-a ținut de cuvânt și a trimis un şiling cuplului german ca plată promisă.

message-in-a-bottl_3413995b

 Recordul anterior privind găsirea unei sticle cu mesaj aruncate în mare era de 99 de ani de la lansarea sa la apă, menţionează indiatimes.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.