hunger-v

Nutriţioniştii nu recomandă consumul de alimente seara târziu, însă, dacă îţi este foame, îţi poţi permite o gustare uşoară înainte de a merge la culcare.

Uite ce alimente poţi să consumi fără să îţi faci probleme că te vei îngrăşa:

1. Avocado

Fructul de avocado este o adevărată sursă de grăsimi bune şi este recunoscut pentru faptul că oferă senzaţia de saţietate pentru mai mult timp. În plus, îţi mai dăm un sfat: nu arunca sâmburele de avocado! Acesta conţine 70% din cantitatea de antioxidanţi a fructului, în timp ce pulpa şi coaja conţin doar 30%. Mărunţeşte-l şi foloseşte-l în smoothie-uri sănătoase.

2. Năutul

Studiile arată ca prin introducerea năutului sau a boabelor de fasole în alimentație avem tendința de a mânca mai puțin, datorită proteinelor care ne dau senzația de sațietate. Năutul are o valoare deosebită şi ar fi benefic ca de azi să-l treci pe lista ta de priorităţi culinare: bogat în săruri minerale, vitamine şi proteine, poate fi un substitut ideal pentru proteinele din carne.

3. Mere

Acestea sunt printre puţinele fructe care conţin pectină, substanţa care încetineşte în mod natural digestia şi care te face să te simţi sătulă. Poţi să înlocuieşti o parte din cină cu două mere. Astfel, vei consuma mai puţine calorii şi nu vei avea senzaţia că ţi-e foame.

4. Sparanghel

Sparanghelul conţine aproximativ 288 de miligrame de potasiu, recunoscut pentru capacitatea sa de a reduce grăsimea de pe abdomen, 3 grame de fibre care îmbunătăţesc digestia, are doar 40 de calorii, zero colesterol sau grăsimi, deci poate fi inclus în orice dietă de slăbire.

5. Iaurtul grecesc

Iaurtul grecesc este considerat cel mai bun lactat, conţinând un număr dublu de proteine şi o cantitate de zahăr mai scăzută decât un iaurt obişnuit. Este perfect pentru dietă fiindcă are doar cinci-opt grame de carbohidrați la o porție, pe cand, in cazul celui normal, carbohidrații se dublează și chiar se triplează. Și la cantitatea de sare, iaurtul grecesc câștigă: conține jumătate din sarea pe care o are iaurtul normal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.