PumpkinSeedsSized

Seminţele de dovleac au nenumărate efecte miraculoase asupra stării de sănătate datorită conţinutului bogat de minerale, vitamine şi antioxidanţi. 

Bogate în vitamine (E, A, complexul B), minerale (zinc, calciu, magneziu, potasiu, fier, fosfor, cupru, mangan), în proteine, acizi graşi esenţiali şi în carbohidraţi, seminţele de dovleac sunt recomandate atât pentru beneficiile lor remineralizante şi vitaminzante, cât şi pentru acţiunea lor laxativă şi sedativă.

Semințele de dovleac pot fi utilizate în tratarea mai multor afecțiuni: de la anemie, la probleme hepatice și renale, cardiace și parazitoze.

5 afecțiuni ce pot fi tratate cu semințe de dovleac:

1. Insuficiență cardiacă cu edem, colită de putrefacție cu constipație
Pasta obținută din 500 de grame de sâmburi tăiați bucățele și fierți până la înmuiere diluată cu apă în care au fiert sâmburii se consumă în două reprize, dimineața și seara. Tratamentul durează timp de 30 de zile sau până la vindecare.

2. Dureri de gută
Pentru calmarea durerilor se bea lapte de bostan. O porție se prepară din 6 linguri de semințe pisate într-un vas de lut, peste care se toarnă, treptat, 3 pahare cu apă clocotită. Laptele se strecoară și se bea câte un pahar înaintea meselor principale, timp de o lună.

3. Insomnie
Se prepară un decoct dintr-o lingură de semințe nedecojite, pisate și dintr-o cană cu apă. Lasă ceaiul să fiarbă 5 minute, îndulcește-l cu miere și bea-l cu 30 de înainte de culcare. Aceast tratament trebuie să dureze minim două săptămâni.

4. Parazitoze intestinale
Semințele de dovleac sunt un remediu binecunoscut pentru eliminarea paraziților intestinali. Se consumă crude, dimineața, pe stomacul gol, astfel: 150-250 grame pentru adulți, 100 de grame pentru copiii de 7-14 ani, 50 de grame pentru copiii până în 6 ani, dimineața, înainte de masă. După o oră se va bea un ceai laxativ.

De asemenea, se poate consuma doar de către adulți și în doză mică pasta obținută din blenduirea a 60 de grame de semințe cu tot cu coajă și 20 de grame de miere, iar după 6 ore se bea un ceai purgativ. Tratamentul trebuie ținut timp de cinci zile, timp în care paraziții intestinali ar trebui eliminați.

Pentru tenii, limbrici și oxiuri se face un decoct din 50 de grame de semințe decojite fierte 30 de minute într-o cană de apă. Întreaga cantitate se consumă dimineața, pe stomacul gol.

5. Prostatită
Se consumă dimineața și seara câte 150 de grame de semințe decojite sau se prepară un decoct dintr-o lingură de semințe necojite zdrobite, fierte timp de 5 minute într-o cană de apă. Se consumă câte două-trei căni zilnic, o perioadă lungă de timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.