BONN, GERMANY - NOVEMBER 02: Princess Of Wales In Bonn, Germany Wearing Sapphire And Diamond Jewels Which Were A Gift From The Sultan Of Oman (the Tiara Is Her Own Spencer Tiara) With A Dress Designed By Fashion Designer Victor Edelstein (Photo by Tim Graham/Getty Images)

Astăzi, 31 august, se împlinesc 18 ani de când Prinţesa Diana a murit într-un accident de maşină care a avut loc într-un tunel din Paris.

Întreaga lume trăia un şoc imens pe 31 august 1997, după ce a fost făcut anunţul morţii Prinţesei Diana. În acea zi, paparazii aflaseră că in Paris se afla aceasta și logodnicul său Dodi, moștenitorul imperiului Fayed.

Cel mai mediatizat cuplu al planetei de atunci voia să se bucure de câteva ore liniștite la luxosul hotel ce-i aparținea lui Mohamed Al Fayed, tatăl iubitului Prințesei Diana. Deranjați de presa de scandal, cei doi au vrut să părăsească locația. Dodi al-Fayed a trimis mai mute mașini momeală pentru cei care așteptau imagini senzaționale.

Printr-o ieșire secretă, cei doi au ajuns într-o limuzină condusă de Henri Paul, omul de încredere al lui Dodi. Împreună cu cei doi indrăgostiți se mai afla și Trevor Rees-Jones, un alt apropiat al cuplului. Toți au plecat în goană însă paparazii le-au luat urma.

În timpul urmăririi, mașina s-a izbit de un stâlp într-un tunel stradal. A fost final de drum pentru cea supranumită Prințesa Inimilor care se stinge la doar 36 de ani.

Prințesa Diana a avut parte de funeralii naţionale la care au participat peste 3 milioane de persoane şi a fost înmormântată pe o insulă, în mijlocul unui lac, pe proprietatea familiei sale din nordul Londrei.

În fiecare an, pe 31 august, toată lumea îşi aminteşte de dispariţia Prinţesei, imaginea sa rămânând vie în memoria colectivă.

diana-riding

Extrem de discretă şi timidă, Diana avea câteva secrete, pe care puţini le-au ştiut:

Născută pe 1 iulie 1961, Diana a fost cea de-a treia fiica a unei familii aristocrate care spera să aibă un băiat. Prinţesa i-a mărturisit prietenei sale Lady Elsa Bourker că părinţii ei nu au dorit-o. A fost urmărită de acest sentiment toată copilăria, iar lucrurile nu s-au schimbat nici după mariajul cu Charles: ”Când m-am măritat cu Charles, nici el nu m-a vrut. Avea amanta sa…”.

A lucrat într-o grădiniţă aflată într-un cartier cochet din Londra şi, din acest motiv, a rămas tot timpul apropiată de copii, luptând pentru drepturile lor.

În anii 70, înainte de a o cunoşte pe Diana, Prinţul Charles a avut o scurtă legătură cu Sarah Spencer, sora acesteia.

După naşterea lui William, Diana a suferit de bulimie şi a vrut să se sinucidă, însă a reuşit să îşi găsească echilibrul după venirea pe lume a lui Harry.

Când a murit, Diana era însărcinată. Asta susţine Mohamed Al-Fayed, tatăl lui Dodi, care a vorbit despre existenţa unui complot care a dus la decesul celor doi. Prinţul Charles şi Regina Elisabeta nu ar fi putut accepta ca mama viitorului rege să aibă o relaţie cu un musulman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.