litoral

Dragoş Răducan, prim-vicepreşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), a declarat că în acest weekend litoralul românesc a avut 130.000 de turişti care au cheltuit  pe mâncare mai mult de 11,7 milioane de euro.

„Numărul turiştilor a crescut semnificativ din aceste zile pentru că s-au terminat examenele în sistemul de învăţământ, a început vacanţa, iar vremea pe litoral se anunţă foarte frumoasă. Începem de-abia de acum să spunem că a venit vacanţa mare”, a precizat Dragoş Răducan, prim-vicepreşedintele FPTR.

Acesta a mai spus că un turist „cheltuieşte, în medie, la mare, 45 de euro pe zi pe cazare, mâncare şi distracţie, ceea ce arată că litoralul românesc rămâne, pentru români, cea mai ieftină opţiune pentru vacanţa de vară”.

De asemenea, el a punctat că sumele încasate diferă în funcție de stațiunile alese de turiști.

„În stațiunile din nord, unde turiştii sunt mai cu dare de mână, preţul unei singure mese poate depăşi 100 de lei, în funcţie de categoria restaurantului. Restaurantele sunt pe toate gusturile: italiene, chinezeşti, libaneze, pescăreşti, cu produse bio etc., iar pe plajă se pot servi de la bere la pahar până la băuturi fine, şampanie sau cocktailuri”, a subliniat Răducan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.